070729

                                                        193412-32     193412-34

Nu är liten kille stor, om inte ännu större. Han blir mer och mer självständig. Man kan faktiskt lämna honom ensam i ett rum nu i babysittern eller på lekfilten under lekbågen i typ 10 minuter innan han märker att han är ensam. När han ser mig skiner han upp, när jag pratar till honom ler han, när jag ler mot honom skrattar han. Herre alltså, hade aldrig kunnat föreställa mig hur undervart det var att se en människa växa så otroligt mycket, exakt den människan som jag bar på i 9 månader. Det är helt fantastiskt. Och det tär på mig så mycket som jag älskar honom. Ibland ligger jag sömnlös på nätterna och bara tittar på honom, inte bara för att han är så hejdundrans vacker utan för att jag inte vill missa en enda sekund. Han är så vacker, min kärlek till honom går liksom inte att uttrycka i ord hur mycket jag än försöker. Oliver är det mest underbara som någonsin inträffat.

                                                                   193412-33

Har inte tid att skriva så mycket mer, ska köpa ny pump och sedan bär det av till Olivers morfar över helgen. Men jag sätter mig nog ner när jag kommit hem och skriver ihop något mer.



Du som lämnade kommentaren om "kroknäsan", lade upp en bild i din ära. Kan du peka ut kroken åt mig?

070626

                           

Hade en helt underbar midsommar! Nu är det visserligen ett tag sedan men har inte haft så mycket tid över för att sätta mig ner och skriva ner allt, ogillar att bli avbruten när jag bloggar.. Gillar inte att tappa tråden och sedan försöka hitta tillbaks till den igen, då tar jag hellre bort allt jag skrivit om jag blir avbruten och gör om det någon annan dag, eller när lillshajten sover. Men tillbaks till det relevanta; Midsommar firade jag hos mormor och morfar tillsammans med Oliver, mamma och Thomas. Vi åt gott och skrattade mycket. Det var helt lagom, inte så överdrivet alkoholintag hos de runt omkring mig som jag är van vid då jag på senare år firat midsommar med vänner. Tyckte det var alldeles lagom och man somnade med ett leende på läpparna som vanligt.

Nu i helgen har jag köpt sjukt mycket grejer (och jag som tänkte bli ekonomisk denna månad, HAH). Jag har köpt ny badbalja (den gamla växte han ur fort minsann så nu blidde det en stor), flytväst (ska ju till både ronneby och landet med honom i sommar), badblöjor (någon gång ska jag väl ta honom till simhallen också), resesäng (ska ju som sagt bort två veckor i sommar), en ny pyjamas (kunde inte motstå, den var ju så söt). Sen handlade jag även lite till mig själv igen, ett par Lee-jeans (har knappt nå jeans som passar längre), ett linne (vill ha något som inte är urtvättat efter all spya och alla mjölkfläckar att ha på mig tills på söndag), stay ups (ett MÅSTE när man går ut) och ett par skor (mina skor gick sönder och jag knatade runt barfota). Det känns bra att jag i alla fall har någolunda vettiga motivationer till mina inköp. Men hua, nu hoppas jag på att jag har inhandlat allt det viktigaste så jag kan spara lite pengar, så kanske man slipper ta ut hela föräldra dagar efter september och i och med det stanna hemma ett tag till.

Oliver bara blir mer och mer medveten hela tiden. Så jävla fin han är. Idag har han gallskrikit nästan hela dagen men ändå, jag fick ett leende innan han somnade och nu är allt värt det igen. Fan vad jag älskar att älska honom. Nu hör jag hur han låter inne i vardagsrummet hos sin mormor, ska man rycka in och försöka ge lite mat eller inte? Han äter ju inte så överdrivet mycket när det så varmt.. så det vore bra att göra en insats. Skriver mer någon annan gång, förhoppningsvis kan jag visa upp bild på lakanseten jag ska sy i något inlägg SNART ;P Men man vet ju aldrig hur lång tid saker och ting tar för mig..

070621

                   

Oliver..Oliver.. Oliver... Ett namn jag ALDRIG tröttnar på. Ett ansikte som kan få mig att skratta och gråta på samma gång. En människa mer fantastisk än någon annan. Shit vad han gör mig lycklig. Jag är så stolt över att ha världens finaste son! Jag har fått så många fina komplimanger om honom så fort jag är ute med vagnen.. Brukar först få någon snygg komplimang om vagnen och när människan tittar i får jag ytterligare en komplimang om min ofantligt ovanligt söta bebis. Det är inte länge sen han föddes, men det känns som han alltid har funnits samtidigt som att tiden går så himla fort.. Det bara rinner iväg. Fan, jag börjar bli knäpp.. Blir väl inlåst vilken dag som.. Men en sak kan jag säga, först nu vet jag vad älska är. Jag har trott mig älska på riktigt förrut, men inget slår den kärlek man känner till sitt barn. Det största, finaste och vackraste jag vet är våran kärlek. Han har börjat känna igen mig nu, så så fort han ser mig ler han.. Det är faktiskt sant som många mödrar säger, när man ser sitt barn le ett leende med äkta lycka då är det värt ALL slit. Visserligen är Oliver inte direkt det jobbigaste barnet på planeten, men han har sina stunder precis som alla spädbarn har. Är så hyperglad för att han inte har kolik, vill ge en stor eloge till alla mammor som kämpar med kolik eller har överlevt den, ni rockar!

Idag har jag inte gjort så överdrivet mycket.. Tandläkarbesöket gick faktiskt bra! Kors i taket. Jag lagade ett hål och var för första gången i mitt liv ensam inne hos tandläkaren, min tandläkarskräck är nog den största fobin jag har och nu känns det som att jag äntligen börjar komma över den, kanske beror på att jag jämför allt som gör ont med att föda barn *s*. Justja, på tal om att föda barn så kommer det inte komma någon förlossningsberättelse från min sida då förlossningen var så jävla jobbig för mig, vill inte skrämma upp andra människor. Men kan säga att om jag någonsin får fler barn så blir det planerade snitt, tänker aldrig mer utsätta mig själv för den psykiska press jag kände då igen.

Lillshajten är sjuk. Ögoninflammation, har smörjt med Novifom och tvättat rent med vatten under dagen, så förhoppningsvis är det bra imorgon, annars blir det väl närakuten med lillen. Hua, orkar verkligen inte att det alltid ska vara något med shajten. Kan han inte bara få må lika bra fysiskt som han verkar göra psykiskt? Han är trotts allt enligt mig världens goaste och gladaste lilla skit!

070617



Lillshiten bara växer och växer.. Idag fick han på sig min och Kniv's älskade och efterlängtade "Hej"-tröja! Vi har varit hos Olivers morfar i stort sett hela helgen, så himla skönt att komma hemifrån lite, men det suger att veta att ikväll är det bara till att städa så fort lillshiten har somnat. Usch. Men hellre städar jag än att bo i en äcklig miljö. Hua, jag och mitt närminne suger verkligen.. Har glömt att ringa soc för att kräva lite stålar i startbidrag så man kan köpa in det sista som krävs utan att få fartränder i plånboken och så har jag glömt att ringa järfälla-hus för att kriga efter en lägenhet. (Btw, bilderna i det här inlägget är tagna typ 31 maj, så dom är inte direkt nya.. Dock har jag inte fått dom förrns nu o var tvungen att lägga upp några, Ticke är ju så totaltsöt!) Ne, jag känner verkligen att det är dags att kriga mig till en egen lägenhet, pallar inte bo hemma mer.. Inte för att jag har det dåligt på något sätt, utan känner mer att jag vill ha något eget till mig och Oliver, det är vällan inte så himla konstigt?

193412-27
193412-28



Nu sitter Oliver i sin babysitter som jag hjälper till att gunga med foten, han slocknar.. SÅ JÄVLA SÖTAST. Under helgen har vi haft det så himla mysigt, känns ganska trist att packa ihop allt idag och åka hem igen, synd att pappa bor så litet, annars hade man kunnat stanna längre, men att bo i syrrans rum är ingen direkt hit.

Nu ska tydligen Sandra inte vara mammaledig mer, utan jobba istället.. TRAGISKT. Vem ska jag nu njuta av min mammaledighet med? Visserligen är Sandra inte den enda mamman jag känner men hon är den jag har gjort mest med.. Tomt det ska bli, framför allt på Xist och dom sommaraktiviteter som vi planerade att åka på.. Jag tänker nog åka i alla fall, om inte annat tvingar jag med mig Sarah, min låtsaskompis ;).

Ne nu ska jag passa på att ta hand om mig lite när han väl vilar..



070614

                            

Min solstråle. Varenda dag är en sådan välsignelse. Är så lycklig över att han är som han är. Visst skriker han och trilskas som varenda normal liten bebis, men han är så himla underbar även då. Han tackar aldrig nej till en stor kram eller en massa pussar över hela magen. Tiden bara rinner iväg, imorgon blir han två månader, kan inte fatta hur fort tiden har gått. Jag märker mer och mer för varje dag att han börjar utveckla en alldeles egen liten personlighet, han börjar bli mer och mer människa. Visst är han människa, men mer och mer en egen liten person kanske man ska skriva istället. Jag fattar fortfarande inte hur jag kan älska den här lilla människan så ofantligt mycket att jag var beredd på att ge upp hela mitt förra liv och börja ett nytt.. Ja, när man tänker efter är sig faktiskt ingenting likt. Allt är nytt, nästan varenda känsla som dyker upp i kroppen är också helt ny.. Shit, det här är helt fantastiskt. Älskar att vara mamma, jag verkligen avgudar det. Jag har fortfarande inte ångrat en sekund att jag blev mamma och jag älskar att det känns så rätt. Allt mellan mig och min underbara son känns så himla rätt!

                            
193412-25         193412-26         193412-23

Studenten har man lyckats ta också. Gud vilken hemskt rolig dag det var!! De få timmarna jag var i skolan var dock ganska jobbiga, har aldrig vart en direkt stor hit för mig att vara ifrån Oliver längre än nödvändigt. Men på kvällen sen var det värst men ändå så bäst och kul man haft med polarna på länge. Olivers mormor fick vara barnvakt en hel natt utan att jag var hemma för första gången, visserligen var/är han lite liten för det fortfarande enligt mig, men jag ville verkligen gå ut på studenten.. Studenten var verkligen en dag jag längtat efter länge och nu ångrar jag verkligen inte att jag gick ut. Det var så himla kul och dagen efter var ännu mer underbar, min kära lilla kråka har aldrig varit mer glad över att se mig som han var då.. Jag måste bara avsluta det här inlägget med att tacka er sjukt underbara tjejer som var med ut, fan vad kul det var! Vi får göra om det här om ett år eller två när lilla Janna tar sin student!

Nej, jag känner att jag skulle kunna skriva hur länge som helst. Men det ska jag inte göra, lillkråkan sover och det borde jag och min onda axel också göra. Får ursäkta att jag inte skriver lika ofta längre, men har inte lika mycket tid som när kråkan låg i magen och det känns rätt värdelöst att skriva ett inlägg när man inte kan sätta sig ner och skriva ordentligt.

070605

                        

Oliver bara växer så det knakar, inte bara storleksmässigt utan som människa. Han är vaken nästan hela tiden och när han är vaken vill han vara aktiv hela tiden, att liksom vila en stund och bara mysa finns det inte tid för på schemat förrns han blir övertrött och gnällig. Då finns det inget som är bättre än att vara hos mig en stund. Jag älskar min son mer än något annat, men han kan bli så himla intensiv. Jag skulle ljuga om jag sa att jag njöt av varenda sekund som mamma, men jag älskar varenda sekund. Det är inte en dans på rosor med ett barn, särskillt inte som ensamstående med NOLL stöd/hjälp av pappan. Visserligen visste jag redan innan han föddes att det skulle bli såhär men man kan aldrig föreställa sig omställningen från att ha varit en ensam människa som klarar sig själv till att ha ansvar för ett annat liv. Varenda sekund av hans vakentid spenderar jag med honom, det gör jag inte för att han kräver det, det gör jag för att jag VILL vara där för honom. Jag vill inte missa en sekund. Jag vet att jag utan problem kan lägga honom på golvet och han ligger där för sig själv en liten stund, ibland 2 timmar. Men jag vill inte det. Ligger han på golvet och leker så ligger jag bredvid och pratar med honom, skrattar med honom och leker med honom. Jag vill att han ska veta att jag är där, jag är där hela tiden.

Det verkar som att varenda ung mamma försöker dölja att man tycker det är jobbigt. Men jag pallar inte hålla på så. JA DET ÄR SKIT JOBBIGT ATT BLI MAMMA DEN FÖRSTA TIDEN, men det har ingenting med åldern att göra. Det är omställningen, jag är 100% säker på att det blir lättare när man väl har vant sig. Det är visserligen inte förrns nu jag har insett hur trött jag är så jag antar att det mesta i det här blogginlägget låter väldigt negativt. Men man kan fan inte vara en solstråle alla dagar. Precis som min son har jag dagar/stunder då allt bara är skit och jag har inte lust med något annat än att GNÄLLA.

Nu när jag för första gången har sagt: "mamma ta honom, jag orkar inte" så känns det jätte konstigt. Har skit dåligt samvete för att jag själv inte hade ork att göra det sista av nattningen som jag har hållt på med sen kl 19 fram tills 22... Men när man tänker efter..så har jag gjort det själv typ varje kväll sen han föddes och skulle det handla om någon annan än mig som bad om avlastning skulle jag nog inte tycka att det var konstigt alls att man blir trött.



Han vaknade till och grät, allt han ville var att ligga och somna in i famn. Fast det har sina motgångar och är jobbigt ibland så är moderskapet det största och vackraste jag vet.