070429

                         

Oliver. Idag är jag så himlans tacksam över att du finns. Jag är tacksam över kärleken i din blick när våra ögon möts. Jag är tacksam för att du blir så lugn så fort jag tar dig i min famn. Jag är tacksam för att du sover så tryggt i min famn. Jag är tacksam för att jag får älska dig så mycket som jag gör. Ingenting kan krossa mig när jag har dig. Inte ett skit kommer åt mig. Du är mitt ljus i allt mörker Oliver. Du får min dag att vara helt underbar fast den egentligen borde vara helt keff. Jag vet att du omöjligt kan förstå hur viktig du är för mig när du såhär liten och pluttig, men en vacker dag kommer du förstå att det var din ankomst till världen som räddade mitt liv!

Ibland när något går sönder i en människa kan det inte bli helt igen.
Det suger att det ska bli såhär gång på gång. Det suger verkligen att jag inte klarar av att vara i en normal relation. Det suger verkligen att jag inte är som andra tjejer som tar svek gång på gång. Nej det gör det nog inte. Visst fine är jag nere. Det suger att jag kan börja gråta vilken sekund som helst. Men det gör fan ingenting egentligen. Jag vet att du inte kan svika mig mer nu. Jag vet att jag är starkare än att stanna med någon som gör mig ledsen. Jag är inte som många av mina tjejkompisar som tar svek gång på gång. Visst har jag hunnit dejta ett antal fler killar än vad polarna har, MEN jag har aldrig stannat med någon som fått mig att må dåligt. Där är skillnaden på mig och andra tjejer. Jag vill må bra, därför nöjer jag mig inte med något som inte får mig att må bra mer än ungefär en gång i veckan och håller mig i glad i max ett dygn. Jag vet i alla fall nu att killen i mitt liv är Oliver, han skulle aldrig såra mig med flit. Jag behöver ingen jävla snubbe som ska ta hand om mig hit eller dit, jag klarar mig faktiskt alldeles utmärkt själv. Jag har insett att en relation ska bygga på vilja och gemensamma förhoppningar inte på behov och rädlsa, om bara fler människor kunde inse det skulle antagligen många människor vara starkare och bättre på att säga ifrån. VÄGRA LEVA I EN RELATION SOM INTE FUNKAR SOM DEN SKA! Jag är skit ledsen och mår skit dåligt vissa stunder på dygnet, men jag tänker inte hålla på älta skiten med varenda levande människa, det räcker att få skriva av sig en skvätt och försöka vänja sig vid tanken och acceptera det som är.
Jag har inte slutat tycka om dig, tro inte det för en sekund.

Inatt blir min första natt ensam med min prins. Mamma ska sova hos sin karl, grattis till er btw, är otroligt glad för eran skull även om jag kanske inte visar det alla gånger.
Jag ser fram emot att vara ensam med min bebis, känns mer verkligt då på något sätt. Blir betydligt mer påtagligt att man är ensamstående och jag antar att det är bra. Jag tror att jag behöver inse det för att klara av det här, mamma börjar ju jobba igen nästa vecka och då börjar mitt föräldraskap på allvar. Då är det bara jag och Oliver. Det är otroligt jävla totalskrämmande på samma gång som det är det mest häftiga och spännande som hänt mig i hela mitt liv. Oliver är bäst. Så är det bara, det finns ingen människa som jag älskar eller någonsin har älskat som kan mäta sig med hur mycket jag älskar min son, ingen kan göra det. Jag är Olivers pappa evigt tacksam för att jag fick föda hans son. För att den vackraste lilla babyn på hela jorden kom till mig.

070428



Det händer så mycket varje dag nu. Oliver bara blir starkare, piggare, större och sötare för varje dag som går. Det är ganska skönt nu, har hittat nattrutiner tillsammans. Vi sover när det passar oss båda två. Och det är på nätterna, visserligen sover han en del på dagarna också, men han blir piggare och piggare, min lilla illbatting. Ögonen och ögonfransarna på honom blir bara större och längre! Jag tror nog att han har fått nåt från sin far i alla fall! Han är helt underbar, han skriker fortfarande bara när något är fel och är väldigt lätt att trösta, funkar det inte med nappen eller ny blöja och en massa kärlek så är det bara att vagga honom lätt i famnen, det funkar prima! Han skriker inte mycket, skriker gör han nog bara när han är hungrig och tycker att min tutte ska få jobba lite, annars gnäller han.

Nu var det nästan en vecka sen EnVissPerson åkte härifrån, det är sagt att han ska komma tillbaka idag. Jag vill inte hoppas på för mycket, jag vill inte sitta här och stenhårt tro på att han ska komma men jag vill ändå hoppas lite. Dessvärre gör jag inte det.Jag sitter mest och tänker: "Jag tror det när jag ser det". Det känns relativt elakt att tänka så men med tanke på tidigare händelser så är det kanske inte så konstigt? Fast ändå så är det konstigt för jag vet hur jävla glad jag kommer bli när/om människan väl dyker upp som det är sagt, jag kommer bli så sjukt glad och glömma bort all skit. För visst, skitiga grejer har inträffat men det är fortfarande en av världens finaste människor det handlar om, annars skulle jag aldrig stå ut med det som har varit. Jag är bara glad att det VERKAR gå åt rätt håll i alla fall. Nu ska jag inte säga att det är helt primus perfektus men det känns som att det blir bra iaf.

Snart är mammas pappaledighet slut och jag kommer bli ensam med Oliver hela dagarna, samtidigt som det känns otroligt sjukt jätte läskigt så känns det bra. Känns rätt. Det är ändå mitt barn, det är jag som ska ta hand om honom. Men det som skrämmer mig är det här med när han är vaken på natten och jag blir kissnödig, vem ska jag be om avlastning då, bara medans jag springer och kissar? Det är sånna småsaker som är jobbiga med att vara ensamstående, annars är det ganska "lätt". Det är ju inte direkt så överdrivet mycket svårare än att få barn med någon, tror jag. Det enda som är jobbigt är just dom här småsakerna som man behöver göra för sig själv, t ex kissa. Men det kommer lösa sig, det kommer bli bra det här. Jag vet att jag har massa människor runt omkring mig som jag kan ringa om jag behöver hjälp, jag vet det. Det är ingen annan än jag själv som förväntar sig att jag ska lyckas med allt helt själv, tror jag i alla fall. För jag vore omänsklig om jag fixade allt helt själv, men jag vet att jag kan. Jag kan, jag vill och jag ska! Oliver ska få den bästa uppväxt jag kan ge honom! Jag ska göra mitt bästa. Mer kan man ju inte göra dessvärre, men allt jag kan det ska jag göra!

070425



Natten har varit gudomlig. Han somnade vid 23-24 tiden igårkväll, sov till 5 då han ville ha mat och ny blöja.. Sen somnade han om och sov nästan till kl 9. Så jag har fått sova en massa timmar inatt! Känner mig som en helt ny människa. Han var inte så gnällig inatt heller utan han sov, han bara sov och sov. Det är så otroligt läskigt skönt att slippa väcka honom var tredje timme och mata på natten, men ska fortsätta göra det på dagen så han inte sover för många timmar i stöten på dagen, bättre o hålla honom vaken så mycket som möjligt på dagen så man får sova på natten.. Gudars vad skönt det är att sova iaf 4 timmar i rad. Helt total lycka är det alltså! Det är iofs inte så himlans olyckligt om han vaknar oftare och är pigg en stund, ganska mysigt att ligga och gulla med honom på nätterna, om man inte är jätte trött och knappt kan hålla sig vaken. Det är en sån jävla enorm omställning det här, kan fan inte fatta det själv. Men det går framåt, varje dag blir bättre och bättre och jag blir lyckligare och lyckligare för varje dag som går. Ingenting i mitt liv som tidigare hänt mig har varit bättre än min son, INGENTING!

Amningen går betydligt lättare nu också, fattar inte varför jag var så anti amningskuddar innan, Oliver kommer mycket högre upp och får mycket mer plats vid bröstet, amingsnappen är också en skänk från ovan! Vill aldrig sluta med den. Dock vet jag att det bara är en tillfällig lösning som ska hålla på tills utdrivningsreflexen inte gör lika pain skit ont så fort Oliver rör min bröstvårta.

Idag ska jag köpa nya skor *lycka*. Vet inte exakt vilka jag vill ha än, men vet att det är skateskor jag vill ha iaf.
Så ska jag lägga undan pengar till en jacka o köpa den vid månadsskiftet då studiebidraget kommer.. Måste ha pengar över till Oliver om det behövs nåt mer..

Nu ligger han o sover så sött i min famn.. Älskar honom som in i bomben mycket <3, finner inga ord...

070424




De senaste dagarna har vart så otroligt jävla jobbiga! Kommer fortfarande inte igång med amningen som det ska, han får ju mjölk men det gör ont och jag producerar på tok för mycket! Satan i gatan vad omständigt det ska vara. Vissa gånger gör det så ont att man bara gråter och vill skrika jorden i 1000tals bitar, men så tittar  man på det lilla undret, det går liksom inte att börja pumpa och ge honom flaskan istället. För hans skull kan jag ha ont en gång var tredje timme, det är helt okej för mig. Man har inget val när man ser hur nöjt och tryggt barnet är vid bröstet, jag har noll förståelser för dom som kan amma men väljer att inte göra det.

Jag är fortfarande skeptisk som fan, visst har du visat mig din bästa sida i ett par dagar nu.. Dom dagar som du har varit här dvs. Men man vet ju aldrig hur länge det håller i sig, nu känns det iofs som den där mysiga människan som du kan vara, men jag vågar inte tro på det riktigt än. Du har en hel del kvar att bevisa.

Hela jag har börjat ta otroligt mycket stryk nu, visst jag älskar att vara ensamstående mamma. Det gör jag verkligen, men man blir fan trött av att göra allt själv. Tacka gudarna för världens bästa mamma som hjälper till och underlättar så mycket för mig. Tack för att du har honom hos dig en stund om natten så jag kan sova själv i nån timme, tack för alla blöjor du byter innan amning medans jag pumpar ut det värsta.. Tack så himla mycket för allt! Det här hade fan aldrig gått utan dig!

Det händer så mycket med Oliver hela tiden, man får lätt ögonkontakt med honom nu genom att sjunga för honom eller helt enkelt bara prata till honom en längre stund.. Han griper tag i mitt finger och stoppar in det i munnen helt själv när han vill snutta. Han börjar närma sig första riktiga leendet, man ser hur han har börjat dra lite på smilbanden när jag pratar med och pussar på honom! Om man pussar han på munnen tillräckligt intensivt kan man få en liten halvpuss tillbaka. Han är så jävla mysig. Shit, jag är så jävla tacksam för varje sekund med min lilla knodd! Hoppas han aldrig blir stor!

Idag var BVC på hembesök, min bebis mår bäst! Han går upp i vikt som han ska och allt annat såg också jätte fint ut! Så fick jag lite tips om hur jag kan underlätta amningen; amningsnappar o amningskudde. plus att jag ska pumpa o frysa in överskottet! Så nu ska vi testa o se om detta funkar bättre..

070421

image4

Idag var jag på frukostpromenad med Sarah, Cissi och Oliver. Det var tokmysigt. Inte mycket folk ute alls så tidigt på morgonen som man vaknar nu för tiden. Gick lite i affärer o kollade babykläder o sen hem och matade lillen. Det är galet vad amning för baby och mamma närmare varandra, varje gång han ligger intill bröstet fylls jag med en lycka i hela kroppen och kan bara inte låta bli att le. Det är samma sak när han snuttar lite på min underläpp eller mitt lillfinger. Man känner av att man behövs för att den här lilla underbara varelsen ska överleva, det är tokhäftigt! Inatt sov han dessutom betydligt längre än vanligt i stöten, istället för att vakna varannan timme så vaknade han var tredje och ville ha mat för att sedan somna om. Jag tror att det var det där kvällsbadet igår som höll honom vaken lite längre som gjorde honom lite tröttare. Ska nog fortsätta med det, ganska mysigt att bada honom så länge han inte bara ligger i badbaljan och skriker som en stucken gris! Det var häftigt att se honom ligga där naken och bada och sprattla runt helt skeptiskt, det såg ut som han tyckte att det var skönt men inte riktigt ville tycka det..Shit alltså, det händer så mycket nytt varje dag. Han blir starkare och starkare i nacken hela tiden.. Jag vill aldrig att han ska bli stor, tycker det är så otroligt jävla mysigt att han är så liten som han är! <3<3<3<3<3

Totalsviken igår igen då, jag tror jag ger upp snart alltså. Dock är det ganska märkligt, jag har slutat bli besviken för jag har tappat allt vad förtroende heter för den där människan och det enda som kan ändra på det är handling, för just nu betyder inte dom orden speciellt mycket. Jag tycker det är otroligt wierd att människan i fråga ena dagen säger en sak och nästa dag en heeeelt annan och sedan agerar tvärt emot vad man har sagt från början i alla fall. Det här har börjat gå över till en respektfråga, har människan noll respekt för andras tid och planering? Jag skulle aldrig planera in någonting och LOVA om jag inte kunde hålla det, speciellt inte när det inte bara är min egen tid det handlar om. Och så anser jag även att om det nu uppstår förhinder vilket kan inträffa (dock inte VARJE gång man bestämt något) då hör man av sig! Man behöver inte bete sig som en främling bara för att förhinder uppstår, det jag tycker är viktigast av allt är respekt för andra människor och när jag känner att jag inte får respekt över huvudtaget från en annan människa då skiter jag i allt. Så om du som detta handlar om läser det här, snälla skärp till dig! Du har visat mig en helt annan sida utav dig tidigare, en öm och totalt underbar sida. Kan du inte plocka fram den igen istället? För på något sätt känns det som att det här beteendet inte är du, som att det är något som inte riktigt hör hemma med din personlighet. För jag vet hur jävla gullig och mysig du kan vara, jag har i alla fall sett lite utav det och jag saknar det grovt! Jag tycker bara det är så otroligt jävla synd att det har blivit såhär nu, snälla?

Jag vill inte att tiden ska gå så fort som den gör! Tiden bara flyger iväg när man har småbarn! Jag vill att varje sekund ska gå lika segt som den där längtan man upplever sista tiden innan förlossningen! Att varje sekund känns typ som 10 timmar, nu är det istället helt tvärtom.. 10 timmar kan gå och det känns som det har gått ca 45 minuter. Och nu när min lilla ögonsten sover så mycket som han gör så sitter man vid datorn och väntar på att han ska vakna, även då flyger tiden iväg. Man tror att han bara sovit i 30 minuter när det i själva verket är 2-3 timmar det handlar om! Jag vill inte det, vill inte att tiden ska gå såhär fort. Jag vill vara med honom varenda sekund, fast det går dessvärre inte. Hade jag fått välja hade jag och Oliver bara legat och kramats hela livet ut, men dessvärre finns det andra saker man måste göra. Hua, städa t ex. Det är inte världens roligaste bedrift men man måste ju. Hua.

Idag kom jag i mina gamla favoritjeans igen, totallycka! Dom kanske sitter lite tajtare än vad dom gjorde innan men det syns i alla fall att det är baggyjeans och det är det som är huvudsaken. Vill passa på att skriva ner ett litet diskret tack till mamma och Olivers gudfar, ni är totalt underbara! Hade inte klarat av den här grejen att ställa om mig och bli en mamma istället för trotsig tonåring om det inte vore för att ni har funnits där och tryckt mig åt rätt håll. Tack.

070420

?LSKLING<3

Inatt skrek han efter för mig första gången. Vaknade av att han låg och skrek/pep på ett sätt jag inte kände igen borta i sin säng så jag far upp och lyfter upp honom, han somnar om i min famn och så lägger jag ner honom igen. Men efter bara nån sekund piper han sådär igen, då lyfter jag ännu en gång upp honom och håller honom tätt nära intill mig och låter honom ligga i min famn på sängen. Han är tyst, lugn och trycker sig så nära mig med hela sin kropp som det bara går. Jag tittar ner på honom och hans blick möter min, en stund i tystnad och lång ögonkontakt.. Sen sluter han ögonen, tar ett starkt grepp om min tröja och somnar. Sen sover han nära mig, tätt intill, alldeles lugn och stilla. Där ligger vi och sover, älskar varandra mest på hela jorden.. Det är så lugnt och tyst och fint, tills han vaknar och vill äta igen, då är det ett jävla liv!

Hade tänkt att gå ut idag, köpa nya skor och lite nya kläder.. glida till skolan och hämta uppgifter och lite så. Men det blåser för mycket ute, är ju full storm och vill ju inte direkt dra ut Oliver i det vädret! Men förhoppningsvis kanske det blir lite finare väder framåt eftermiddag/kväll så man kan gå ut och dra han lite i vagnen, han somnar så sött där.

Förhoppningsvis dyker envissperson upp idag också, ska försöka att inte hoppas på för mycket. Jag försöker verkligen, men det är svårt.. Det är svårt att trycka bort förhoppningar när det gäller någon man verkligen tycker bra om och trivs med, speciellt när den personen lovar. Det är så svårt, men jag börjar bli van att bli sviken nu.. Börjar bli härdad, är det så det ska behöva vara? Jag vill ju att det ska göra lite ont när nåt går galet, men jag vänder bara andra kinden till. Undra om jag har blivit kall? Eller så har jag blivit så säker på och i mig själv att jag klarar av att bli sviken, för jag vet att från början är det faktiskt inte mitt fel! Äsch, vad vet jag? Man har så mycket jävla tankar och så lite jävla svar så det är väl lika bra att låta saker och ting vara och se sedan vad som händer!


Sanna, skriv din msn bland kommentarerna så addar jag dig!

070419

Idag fyller jag år, grattis till mig. Känns inte direkt som något stort alls, tycker förlossningen var betydligt större än att fylla 19 i alla fall.

Första dygnen hemma har gått otroligt bra, dock börjar jag känna av sömnbristen och brösten ömmar som bara den! Har redan börjat använda pump, dock för att lätta på trycket.. Kastar det jag pumpar ut, tänker inte ge min son flaska så länge han tar bröstet och det funkar.

Mitt humör har åkt en himlans massa bergochdalbana, men det beror på tröttheten, för så fort jag har fått sova en timme eller två, då är jag överlycklig igen! Det är som att sväva på ett moln ständigt o när man vilar så är det som att man bara tankar molnet liksom. Dock är bröstspänningar en stor anledning till att fylla på det där molnet, skulle hellre föda barn än gång till än o gå runt med dom här alltså..

Oliver är så himla underbar! Jag har inte varit lyckligare än när jag tittar in i dom små söta ögonen! Han är jätte stark i nacken! Ligger han på mage på mitt bröst kan han lyfta upp huvudet och se sig omkring, det är så otroligt gulligt! Men det är inte lika gulligt som när han tar tag i handtaget till sin napp och drar ut den ur munnen och ser helt trumpen ut för att nappen försvann. Gudars vad gulligt det är!

070418

Nu har jag kommit hem. Har legat inne på KS sedan i fredags. Det tog 30 timmar för gelen att kicka in, fick gel 4 gånger, sedan spräckte man hål på sista hinnan. De var beräknat att ta ca 10 timmar efter det att dom spräckt hinnan för krystvärkarna att komma, men icke. 7 timmar efter det att man spräckt sista hinnan var han ute!

Söndagen den 15 april 2007, kl 02:51 kika min son ut.
Det är det största ögonblicket i hela mitt liv!  Min älskling. Gud vad stort det här är. Kan inte säga så mycket mer, finner inga ord.

070411

Var på KS idag, dom sätter igång mig på fredag morgon om inget händer under morgondagen, så till helgen kommer min lilla prins! TOTALLYCKA.

Har fått en jätte fin bilbarnstol av pappa också. Sen så ska jag väl ta mig till babyland imorgon och köpa Älskling setet från Lundmyr :D

070310

Idag har vart en spännande dag med massvis av känslor!

Slemproppen är historia, ett minne blott.
Vattnet, ja det har troligtvis när som helst gått.
Öppen är jag också, centimeter, ja nästan två.
Imorgon hos specialisten får vi veta hur allt ska gå!

lite käckt där va? ;)

070409

Haft en underbar påskhelg. Vädret har iofs varit FUCKED, ena dagen sol och helt pltösligt snö mitt upp i allt. Men men, har haft underbart sällskap av många underbara människor. Så jag ska inte klaga för fem öre! Har gjort om rummet klart nu. Spjälsängen är uppe och bäddad, skötbordet är i ordning och rummet är städat. Nu är det inte lång tid kvar, MVC imorgon.. Sen på onsdag ska jag till KS och få ett datum för snittet, förhoppningsvis så snart som möjligt. Så nu är det inte lång tid kvar.

Nervös. Nervös. Nervös. Det är fan inte lång tid kvar nu. Snart kommer min lilla bebosh, snart kommer han!! Fan börjar gråta av bara tanken! Är så lycklig! Är nog världens mest lyckligt lottade människa! Trotts att situationen kanske inte är idealet så kommer världens mest älskade unge till jorden snart, snart kommer han!

Tack för en underbar helg sötnos! Du har verkligen varit helt totalt underbar! Även om du inte tyckte att du gjorde så mycket så hade jag aldrig fått rummet så fint o så bra med alla sladdar o min nya persienn o allt. Nu är det en timme sen du gick här ifrån. FAN VAD JAG SAKNAR DIG! Nästa gång vi ses ligger jag antagligen på BB o du där med mig. Tack för allt. TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK.

070403

Nu var det ett tag sen man skrev här, kanske dags att uppdatera sig lite. Vill ju inte totalglömma bloggen, har märkt att det är ganska skönt att få skriva av sig när man känner för det!

Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är för att jag har vart upptagen med att telefonera med en söt en och dessutom haft sovsällskap en natt :).Känns rätt skönt med en ny bekantskap (OCH NEJ DET ÄR INGEN JAG HAR SEX MED). Dessutom så har en av mina närmsta haft en jobbig period (eller ja, har en jobbig period) och det känns som att det tar upp ganska mycket av mitt huvud och det är inga tankar som jag vill dela av mig med till vem som helst över nätet när problemen inte drabbar mig egentligen!

Den här våren blir bara bättre och bättre för mig, samtidigt som den raserar mer och mer för ett flertal av de jag älskar. Jag tycker det är så otroligt synd. Men det verkar i min umgängeskrets som att alla aldrig kan få vara glada samtidigt. Det tycker jag är väldigt synd då alla jag räknar till min krets är otroligt fina människor som förtjänar att må hur bra som helst och ha det hur bra som helst hela tiden!

Annars så har det nu blivit bestämt att jag ska göra planerat kejsarsnitt av flera olika anledningar. KS borde höra av sig den här veckan, är ju beräknad om 22 dagar. Har dom inte hört av sig den här veckan ringer jag dom själv i början på nästa, så ni som vill ha ett datum kan sluta tjata på mig. Jag får det ju inte snabbare för att ni frågar varje dag, ni märker nog när jag själv fått datumet. Tror att jag kommer bli aningen hysterisk. Blir aningen stressad bara vid tanken på att min kropp ska skiljas från denna krabar, kroppsmässigt kommer vi inte längre vara en.. Men Bebosh kommer iofs alltid vara jag, jag lever endast för Bebosh just nu. Försöker ordna upp mitt liv så pass mycket som möjligt för att göra det bra för bebisen! Fan, det är nervigt nu!